Косьо Мишев: Знаете ли защо повръщам само като чуя името на Ахмед Доган?

Не е защото е бил агент на Държавна сигурност- пише журналистът

Актуални новини
19:47 - 12 Октомври 2024
18640
Косьо Мишев: Знаете ли защо повръщам само като чуя името на Ахмед Доган?

Бившият журналист Константин Мишев, станал известен повече като съветник на министър-председателя Филип Димитров, чието правителство беше свалено от Доган в зората на демокрацията, коментира в социалните мрежи Ахмед Доган:

Знаете ли защо повръщам само като чуя името на Ахмед Доган? Или като видя снимката му? Не бързайте. Ще сгрешите. Не е защото е бил агент на Държавна сигурност. Не! Нито защото е подготвян от КГБ да бъде шпионин в Турция. Нито защото тръгна срещу първото демократично правителство на България. Не е за депесарските шутове. Най-малкото е за фронталната атака срещу мен през юли 1992 година.

Повръщам заради друго. За мен няма по-голяма низост от тази... да легнеш с едно момиче... и след това да пишеш доноси за нейната вагина. За нейния клитор. За сексуалната игра с едно девствено туркинче. За разлика от страха от плъха в "1984" година на Оруел... в този случай дори не става дума за опасност от насилие. Нямаше да падне и косъм от главата на Доган ако беше спестил на ДС какво е правил с едно девствено момиче. Туркинче. Може би нямаше да се издигне толкова бързо в кариерата. Но нямаше да пострада.

Остарях. Какви ли не глупости съм вършил в моя живот. Но да пишеш сексуалани доноси срещу момиче... Това е по-гадно дори от онзи съветски "герой", който предаде баща си. По-отвратително е. Едно младо турско момиче ляга с теб. Прегръщате се. Милвате се. И след това пишеш за прегръдките и милувките на Държавна сигурност. Дори сега, като пиша тези редове... ми се гади. Ще ида в кенефа и ще повърна. Това е Доган. Това е. А аз вече повърнах.