КПКОНПИ подхвана кметицата на Козлодуй

Антикорупционният орган е поискал да се разкрие банковата тайна на Маринела Николова и нейния съпруг

Общество
14:23 - 10 Октомври 2019
5791
КПКОНПИ подхвана кметицата на Козлодуй

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ разследва кмета на Козлодуй Маринела Николова заради съмнения за тежка корупция, съобщава агенция BulNews.

В началото на месеца в районния съд в крайдунавския град е постъпила молба, подписана от шефа на антикорупционния орган Антон Славчев. В нея той иска да бъдат разкрити банковата тайна на Николова и нейния съпруг - Николай Николов. На този етап разследването е за цялата 2018 г., като се проверяват всички преводи и имотни сделки на семейството, включително и на дъщеря им Глория.

Новината, че КПКОНПИ разследва приходите и придобивките на семейството й е изненадала изживяващата се като султан на Козлодуй Маринела Николова. В опит да спаси поне част от спечеленото през изминалия мандат, тя е подала декларация, че със съпруга си е „във фактическа раздяла“, не живеела с него и по тази причина не иска да декларира неговите пари и имоти. Това обаче едва ли ще попречи на съда да вдигне банковата тайна на Николай Николов, тъй като те към този момент имат граждански брак и на практика продължават да живеят заедно. Очевидно това е опит да се шиканира процеса и антикорупционния орган да не стигне до съпруга й. Логично е да се породят съмнения, че към него са били насочени някои от корупционните потоци.

Започналата проверка на КПКОНПИ започва в крайно неподходящо време за Маринела Николова. В момента тя е кандидат за кмет на Козлодуй и иска гражданите отново да я върнат в общината. Ровенето в парите и имуществото на семейството й обаче е силен знак към избирателите, че слуховете за извършени от нея закононарушения през изминалите 4 години са основателни.