Пламен Георгиев вече не е шеф на КПКОНПИ

120 депутати освободиха от поста му и последния от "Апартаментгейт"

Топ
13:57 - 31 Юли 2019 (обновена)
3291
Пламен Георгиев вече не е шеф на КПКОНПИ

Пламен Георгиев вече не е шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това решиха депутатите със 120 гласа”за”, 3 “против” и 3 “въздържали се". 

"Не искам тази глупост да тежи на Комисията. За мен най-важна е идеята, аз вярвам в този орган, той работи успешно и това се оценява от всичките ни международни партньори. За мен решението беше ясно, но не исках някой да каже – ето, той си подава оставката, защото има нещо да крие. Исках да мине всичко по закон и когато се видя, че съм абсолютно, кристално чист, нямам нищо за което да ме пипнат, всяка една стотинка е доказана", каза Георгиев за решението си. 

Според него атаката била целенасочена и тя идвала от определен кръг олигарси. На въпрос дали има доказателства за твърденията си отговори: Ако имам доказателства, естествено е, че ще ги предоставя. Но очевидно е, че една новина, която според мен не е новина, която не би трябвало да буди такова внимание, беше държана седмици наред и бях атакуван съвсем несправедливо. Важното е, подчерта Георгиев, че всичко, което съм правил, е законно, не съм купувал евтино - видя се по цените - 1000 евро на квадрат, не съм купувал от свързани лица , а от частно, не съм променял данъчни оценки.