Цветанов изригна: Хора на Борисов спретнаха "Апартаментгейт"

Политика
17:00 - 13 Февруари 2020
6774
Цветанов изригна: Хора на Борисов спретнаха "Апартаментгейт"

Приближени до премиера Бойко Борисов стоят зад скандала „Апартаментгейт“. Това обяви бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Точно този скандал стана причина за оттеглянето на Цветанов от всички ръководни постове в управляващата партия, след като стана ясно, че и Цветанов, както други властимащи, е придобил имот на скандално ниска цена. 

„Имам конкретен отговор кой стои зад атаката – хора от близкото обкръжение на премиера, които смятаха, че партията е даденост и че могат да вземат моята позиция. Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране“, заяви Цветанов пред ТV+. Той обаче не пожела да назове конкретни имена и посочи, че няма да отмъщава на когото и да било, защото не бил „такъв човек“.

Зад атаката срещу себе си Цветанов съзря и влияние на руски кръгове, като подчерта, че скандалът за придобития от него луксозен имот е започнал малко след като е изразил позиция, че България трябва да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата „Скрипал“ и репликата на руския посланик в България, че Русия внимателно следи изявите на бившият зам.-председател на Борисовата партия.

За Факта, че финансовият министър Владислав Горанов продължава да живее безплатно в жилище на своя кръстник, Цветанов каза, че може да отговаря само за своите действия и че се е ръководил винаги само и единствено от закона.