Първо в Lupa.bg: Цветанов се отрече от Веско Маринов (ХИТ ВИДЕО)

Политика
23:20 - 28 Септември 2020
13119
Първо в Lupa.bg: Цветанов се отрече от Веско Маринов (ХИТ ВИДЕО)

След като се отрече от доскорошния си политически благодетел и шеф Бойко Борисов, сега Цветан Цветанов загърби и близкия си приятел - народния бард Веселин Маринов, дочу Lupa.bg коментари в политическите среди по адрес на прясно избрания лидер на новоучредената партия "Републиканци за България".

Макар че публично изпълнителят на "Горчиво вино" не казва и дума срещу екс вътрешния министър, Lupa.bg научи, че истината е малко по-различна и между двамата верни приятели е настъпил раздор. Веско Маринов бил обиден, че напоследък Цветанов го неглижирал и не го канел на свои събития. Lupa.bg обаче научи, че бившият вицепремиер съвсем умишлено не поканил Маринов, защото по този начин искал да се разграничи от периода си в ГЕРБ, когато лансира певеца за партийните митинги.

"Цветан Цветанов не ме покани на учредяването на партията си, защото знае, че никога не сме говорили за политика, защото знае, че приятелството е онова, което свързва двама мъже, когато са заедно да се разтоварят от ежедневните си проблеми. Обикновено си говорим за спорт, за ежедневни неща, за децата", заяви певецът в деня на официалното учредяване на Цветановата партия.

"Пожелавам успех на Цветан, защото той е много почтен човек, много обича политиката и умее да раздава сърцето си за това, в което вярва", заяви изпълнителят на "Хубава жена".

Леещият обилно пот трубадур от Полски Тръмбеш бил ухажван от различни партийни централи с предложение да се включи в политиката, но винаги е отказвал. "Защото музиката е това, за което живея, музиката осмисля живота ми. Политически песни никога няма да пея", обясни певецът.

Истината обаче е, че докато Цветанов бе вторият човек в ГЕРБ след Бойко Борисов и дърпаше конците на местните структури и ковече партийната политика, Веско Маринов пееше по концертите на ГЕРБ и откриваше и закриваше предизборните им кампании. А пък някогашният силов вицепремиер бе скъп гост на непартийните концерти на певеца. Политикът и музикантът караха заедно летните и зимните си почивки и често бяха засичани на сутрешен крос.

Както е известно спортът ги е събрал. Веско Маринов и Цветан Цветанов се запознали, докато тичали в парка по времето, когато някогашният втори в ГЕРБ бе зам.-кмет на София. А истинското им приятелство било скрепено, след като Цветанов уредил на певеца да реши свой проблем със зала 1 на НДК.

След разрива между Цветан Цветанов и Бойко Борисов през пролетта на миналата година, изпълнителят на "Горчиво вино" падна жертва на техните взаимоотношения, тъй като лидерът на ГЕРБ изрита певеца от предизборните кампании. 

"Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее по концертите", изригна миналата година Борисов след като коментира подробно оставката на вече бившия си заместник в партията Цветан Цветанов. 

Тази година заради факта, че изцяло се отдаде на партийно строителство, лидерът на "Републиканци за България" пропусна лятната си отпуска и не бе забелязан на концертите на Веско Маринов. Дали между двамата наистина нещата са се пропукали или влошаването на отношенията им е само плод на фантазията на зложелатели ще разберем в началото на октомври, когато трубадурът ще представи последния си - 29-и поред, албум – "Легенда за любовта". Ако Цветанов липсва от промоцията значи отношенията между тях наистина сериозно са поохладнели.

Lupa.bg пък припомня култово видео от съвместно изпълнение на Веселин Маринов и Цветан Цветанов от времето, когато двамата бяха неразделни: