Крадци атакуваха къща, докато стопанинът спи

Актуални новини
13:52 - 14 Февруари 2022
2876
Крадци атакуваха къща, докато стопанинът спи

Четирима души са задържани за серийни кражби в пловдивските села. Полицията е тръгнала по следите на групата, след като в социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как мъж тършува в къща, докато собственикът й спи.

От къщата в село Скутаре не е откраднато нищо. Тъй като собственикът започнал да се разбужда, крадецът избягал.

На следващата вечер обаче в съседното село Маноле групата е обрала два магазина, обяви на брифинг районният прокурор Чавдар Грошев и допълни, че посегателствата са били извършени заедно с още трима души.

„Откраднали са цигари, пари, алкохол, салам и др. от магазините. Четиримата задържани са на възраст между 30 и 40 г., рецидивисти, осъждани многократно“, каза още Грошев.

Разследването на случая е стартирало след като от полицията видели разпространен клип, на който се вижда как крадецът влиза през нощта в къщата в Скутаре. На записа се вижда как собственикът спи. Установено е, че престъплението е извършено в 3 часа през нощта миналата събота срещу неделя. Крадците не са местни, а от село Черна гора, община Братя Даскалови.

И четиримата задържани са криминално проявени и  многократно осъждани за кражби, уточни районният прокурор. Те се придвижвали с влак, набелязвали си село и атакували.