КРАЙ НЯМА: Корнелия се сдоби с второ дело от бившия шеф на "Кинтекс"

Александър Михайлов съди вицепремиерката в оставка по ГПК, за да не бяга с имунитет

Политика
13:06 - 14 Юли 2022
5695
КРАЙ НЯМА: Корнелия се сдоби с второ дело от бившия шеф на "Кинтекс"

Бившият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов извади нова секира срещу доскорошната си работодателка - вицепремиерката и икономически министър Корнелия Нинова. Той съобщи, че е завел второ дело срещу нея, пр това този път с иск по ГПК, който не позволява лидерката на БСП да се скрие зад имунитета си.

"Второ съдебно дело срещу Корнелия Нинова за всички изречени неистини в общественото пространство
Вчера (13 юли) бе първото заседание по делото, което заведох по Наказателния кодекс срещу министър Нинова за нейните откровени лъжи по мой адрес.

Случайно или не, адвокатът й се бе разболял същата сутрин и на това основание делото бе отложено. Все пак не съм особено притеснен за неговото здраве, защото болничният обхваща само 3 дни: 13 – 15 юли.
Да си зададе въпроса човек – дали зад тези действия не прозира страхът на Корнелия Нинова да се яви в съдебната зала и да отговаря за думите си", разкри Михайлов. 

По думите му обаче тъй като заседанието е насрочено чак за есента, когато Нинова най-вероятно ще е само депутат, но не и министър, е твърде вероятно да се скрие зад имунитета си и така да не носи наказателна отговорност - "за всички безобразия в министерството". 

"Тъй като вече познавам начина й на действие и очаквах да направи всичко възможно, за да блокира правосъдието, паралелно подготвих и иск по Гражданско-процесуалния кодекс, който днес заведох. В този процес тя няма да може да се скрие зад имунитета си. А след като спечеля делото (защото съм убеден в това), ще даря цялата сума за благотворителност", съобщи още отстраненият шеф от "Кинтекс". 

Преди ден той разкри, че е кандидатствал за място в ДКК, но е бил отхвърлен с абсурдни мотиви, че не отговарял на нужните морални качества.