Край! "Атака" е изключена от "Обединени патриоти"

Актуални новини
17:56 - 25 Юли 2019
5357
Край! "Атака" е изключена от "Обединени патриоти"

"Атака" е изключена от коалицията "Обединени патриоти" на заседание на ПГ и Патриотичния съвет на съюза. Това съобщи пред Би Ти Ви депутатът Славчо Атанасов.

"Стигна се до извода, че така повече не може да се продължава и от днес се разделяме. Раздялата с "Атака" вече е факт", обясни той.

Атанасов уточни, че коалицията "Обединени патриоти" официално се е разпаднала. Все още не е ясно дали всяка една от партиите ще се споразумее с ГЕРБ индивидуално за подкрепа на правителството.

Депутатът намекна, че ВМРО и НФСБ може би ще продължат да работят заедно.

Преди няколко минути Красимир Каракачанов даде още подробности по отлюспването на партията на Волен Сидеров.

"Поискахме справка от Народното събрание относно участие на депутатите в гласуванията. Тя показа, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е участвал в 252 от 8173 гласувания, което е 3,7%. Той се изключва заради недостатъчно участие в работата, както и Павел Шопов, и Десислав Чуколов водят посотоянна кампания за оклеветяване срещу партньорите си", обясни шефът на ВМРО. 

"Повече от една година коалицията Обединени патриоти не работи. Системен саботаж, атаки персонални първо срещу Валери Симеонов, след което срещу мен персонално, срещу колеги. истината е, че така не става. Не само политическите граници бяха нарушени, бяха нарушени човешките", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Явно колегите от "Атака" не желаят да работят с НФСБ и ВМРО, затова ние ги освобождаваме от това задължение - нека плуват в свободния океан", уточни вицепремиерът.

Дефакто "малката коалиция" се разтури още вчера, когато трите партии се събраха на Коалиционен съвет. Срещата обаче се провали още в началото, тъй като Волен Сидеров настоя за медийно присъствие, което ядоса Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и те напуснаха заседанието.

Днес Каракачанов даде сигнал за това, че коалицията няма как да продължи по този начин, като обясни, че Волен Сидеров сипе върху него и Валери Симеонов хули и нападки и по тази причина комуникацията става невъзможна.