Краси Радков пита протестърите: Нормално ли е да ядем хляб с ниско качество?

Селата са обезлюдени, а стачкуващите нямат нужда от работници, отбелязва комикът

Новини
15:12 - 19 Септември 2023
15570
Краси Радков пита протестърите: Нормално ли е да ядем хляб с ниско качество?

"На тези, които подкрепят протеста на зърнопроизводителите, искам да задам няколко въпроса", по този начин се включи в наболелия проблем Красимир Радков. Комикът изрази мнение по темата, съчетано с няколко въпроса, а останалите им ги спести на недоволстващите.

Ето какво попита комикът:

"1. При 2 млрд. субсидии на зърнопроизводителите, нормално ли е да ядем хляб, който е с много ниско качество. Всеки, който е пътувал в Западна Европа и не само, ще ме разбере.

2. Вие можете ли да подарите на жена си за рождения ден нов Мерцедес с панделка? Зърнопроизводителите могат.

3. Не ви ли писна да ядете краставици, домати, ябълки, картофи и пр. внос от Турция, Полша, Франция и др? Ако част от субсидиите отиваха в този сегмент, салатата ви щеше да е доста по-вкусна. А млякото и млечните продукти - по-евтини.

4. В Холандия печалбата от декар е около 3000 евро, у нас (не претендирам за точност) е около 20 пъти по-ниска. У нас се произвежда основно жито, в Холандия -домати, лалета и др. доста по-скъпи продукти. Това ок ли е според вас?

5. Знаете ли, че за 50 000 декара жито се наемат 10-ина души работници? Ако обаче се отглеждат други продукти, както в Холандия, Франция и Германия, се създават много работни места. Затова и в тези държави се наемат допълнително работници от други държави.

6. Давате ли си сметка, че масово селата у нас са обезлюдени и това е, защото хората няма какво да работят. Защото стачкуващите нямат нужда от работници, понеже имат трактори Ламборгини, които обработват всичко.

Мога да продължа с въпросите, но едва ли ще се прочетат..."