Красимир Каракачанов: Няма да се занимавам с Волен, не съм доктор по психиатрия

Новини
16:20 - 05 Септември 2019
9184
Красимир Каракачанов: Няма да се занимавам с Волен, не съм доктор по психиатрия

Потърсихме вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след нападките на Волен Сидеров от парламентарната трибуна. Шефът на „Атака” поиска оставката на Каракачанов, като обяви, че военният министър трябвало да си тръгне, за да оцелее правителството. Вицепремиерът сподели пред Lupa.bg накратко позицията си по темата по време на служебно пътуване.

-Г-н Каракачанов, днес Волен Сидеров беше твърде остър от парламентарната трибуна и поиска оставката Ви след обвинения във всякакви грехове. Каква е причината?   

-Отдавна не ме интересува какви са му проблемите, тъй като не мога да му помогна. Имам важни задачи, не мога да се занимавам с такива глупости. Все пак аз съм доктор по международно право и международни отношения, не по психиатрия и няма как да бъда полезен. А и не ме вълнува.

-Поведението на Сидеров има ли връзка с отстраняването му като съпредседател на „Обединени патриоти” и последвалото оттегляне на „Атака” от малката коалиция?

-Най-вероятно има връзка с това. Вероятно е и заради неосъществената мечта „Атака” да има евродепутат… Не знам, аз съм все пак заместник-министър председател, не съм гадател, не съм психиатър, така че не мога да знам.

-Ще отвърнете ли по някакъв начин на атаката срещу Вас?

-Нито ме интересува, нито смятам да се занимавам със Сидеров.

-Г-н Каракачанов, дали коалицията „Обединени патриоти” ще пострада след оттеглянето на „Атака” от съюза?

-Както виждате, всичко си продължава и без него. Няма проблем.

-Няма проблем и за голямата коалиция?

-Той не се занимава с голямата коалиция. Вече в продължение на една година се занимава в началото с Валери Симеонов, сега с мен. Сидеров е голям герой, ама не скача на ГЕРБ, а скача на партньорите си. След като скачаш на партньорите си, вече не си ми партньор. А като е голям юнак, защо не скочи на ГЕРБ? Да се направи на мъж…

Всичките тези истории започнаха още от септември миналата година. Сидеров вече година продължава да скача на Валери, от 3-4 месеца е нарочил мен. Въобще няма да се занимавам с това. Има си проблеми, да си ги решава. Мисля, че е логично, че това не е в дневния ми ред.

-А ще позволите ли коалиции между „Атака” и ВМРО по места за изборите, защото е възможно да има и такива?

-Те почти нямат структури в страната, но ако някъде неговите хора проявят интерес за общи действия, няма да пречим.