Волен иска оставката на Каракачанов

Военният министър превърна министерството в Агенция за недвижими имоти, гневи се Сидеров в парламента

Топ
13:15 - 05 Септември 2019
3820
Волен иска оставката на Каракачанов

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров разкритикува остро военния министър Красимир Каракачанов и поиска оставката му от парламентарната трибуна. „Имаме министър на отбраната и вицепремиер, който трябва да подаде оставка, ако правителството иска да оцелее”, каза националистът по време на дебатите по ветото на президента за Закона за военното разузнаване.

Сидеров нападна шефа на ВМРО, че излъгал избирателите на „Обединени патриоти” за по-високи доходи, а с лека ръка „изхарчи 2 милиарда за чертежи на самолети и в същото време превърна МО в агенция за недвижими имоти.”

„Когато аз издигнах господин министъра за президент, когато му правих митингите и когато съдействах той да стане министър на отбраната и вицепремиер, нямаше обещание към избирателите да даваме 2 млрд. за ненужни скъпи самолети, а да ги даваме за пенсии. Нямаше обещания да продаваме парчета от българската земя незнайно на кого, на олигарси и чужденци, нямаше обещания да даваме военното разузнаване на някой нов бате Харо”, възмути се лидерът на „Атака”.

По темата за военното разузнаване и спора дали шефът на военното разузнаване може или не може да бъде цивилен, Сидеров каза, че за да има истински дебати и да се получат отговори, в пленарната зала трябва да присъстват и военният министър, и държавният глава.

„Нужно е тук да бъде министърът на отбраната, за да го запитам кой ще бъде това”, каза Сидеров и отново призова Каракачанов да се яви пред депутатите и да даде отговори.

Сидеров отсече, военното разузнаване съществува от 128 години, преживяло е всички превратности на българската трагична и драматична история и годините на прехода, но при управлението на министъра на отбраната Каракачанов е пред срив.