Красимир Велчев: Нено Димов не може да извърши друго престъпление

Как рецидивистите ги пускат под домашен арест, а един министър - не, попита един от факторите в ГЕРБ

Новини
13:14 - 18 Януари 2020
2966
Красимир Велчев: Нено Димов не може да извърши друго престъпление

Задавам си въпроса дали съдът разглежда и осъжда еднакво всички, защото не мога да си обясня как хора с висящи дела, рецидивисти, ги пускат под домашен арест, а един министър - не. Той не може да извърши друго престъпление, защото вече не е министър, второ, той къде може да се скрие, ако се обяви за национално международно издирване. Това каза пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Вчера в "Панорама" слушах опозицията да изнася лекции що е то криза, има ли почва у нас, етапи, и стигнах до извода, че те са специалисти по кризите, но не по решението на кризи, а по създаването им, защото непрекъснато, в последно време те насаждат едно такова мнение у хората, че щом в последните 10 години сме управлявали, значи нямаме никакви оправдания", коментира Велчев. И попита: "Защо се изпуска този етап 2013-2014 година, когато те върнаха България години назад. Сега същите тези искат вот на недоверие, отново ли искат да спрат развитието на държавата?"

По отношение на кризите той каза, че се опитва да гледа на нещата отстрани.

"Тази криза в Перник, можеше някои неща да се избегнат и може би затова са такива мерките, които са взети в момента, както от премиера, така и от главния прокурор. Така трябва да работи прокуратурата, да се покаже, че няма да има толериране, когато стане дума за нарушаването на закона", каза още Велчев.

Нов водоизточник е посоката по която се работи, каза Велчев по повод водната криза в Перник.

Според него два месеца е реалният срок да се докара нов водоизточник до язовир "Студена".

Велчев не предвижда падане на правителството след вота на недоверие идната седмица.

"Несериозно е да се страхувам от такова нещо, първо защото няма как, според мен. Това са същите, които направиха правителството на Орешарски, няма кой да тръгне след тях. Аз съм убеден, че нормално мислещите хора и в парламента - ставаше дума и за "Воля", г-н Марешки има доста практично мислене, той е от бизнеса и няма как да подкрепи тези, които създадоха тогава кризата", каза Велчев.