Краят на приказката - Роки изпадна от собствената си поредица

Силвестър Сталоун се скара с продуцентите

Топ
09:10 - 10 Март 2023
6082
Краят на приказката - Роки изпадна от собствената си поредица

Дебютът по кината на „Крийд III“, поредната нова част от иконичната поредица „Роки“, разби боксофиса и постави куп рекорди. Първият режисьорски проект на звездата Майкъл Б. Джордан записа приходи от цял свят в размер над 100 милиона долара.

„Крийд III“ поставя главния си герой Адонис Крийд в позицията на боксьор с вече утвърдено място в историята на спорта, който е готов да се оттегли от ринга и да се посвети на семейството си и на бизнес страната на бокса, бидейки промоутър на големи мачове и собственик на тренировъчна база за млади таланти. Всичко се обърква, когато в живота му се завръща стар приятел на име Деймиън Андерсън, който е лежал в затвора 18 години и също е трениран боксьор.

В амплоато на антагониста влиза Джонатан Мейджърс, когото гледахме по кината преди по-малко от месец в ролята на злодея Канг Завоевателя в „Ант-Мен и Осата: Квантомания“, където представянето му бе единственият положителен елемент от продукцията. В „Крийд III” цялостното ниво е по-високо, но това не спира Мейджърс от това да блесне отново в коренно различно превъплъщение от това на Канг.

Роки Балбоа е споменат в сценария и препратки към подвизите му са направени от няколко от персонажите на екрана, но самият Силвестър Сталоун не се появява пред камерата. Сценарият изначално е написан без участие на прочутия персонаж, а липсата му е продиктувана и от последвалия конфликт между Сталоун и продуцента Ървин Уинклър, стар партньор на звездата в направата на поредицата „Роки“.

Отсъствието на Балбоа не вреди на действието във филма, но негова поява в заключителната част щеше да вдигне градуса на драмата още повече и да извика немалко усмивки по лицата на зрителите в киносалоните. Би било хубаво да видим Сталоун поне в още една поява в най-известната му роля, но поредицата очевидно продължава да се развива в способните, талантливи ръце на Майкъл Б. Джордан.