Кремъл не смята, че конфликтът в Украйна е стигнал до задънена улица

Украйна
18:30 - 02 Ноември 2023
2963
Кремъл не смята, че конфликтът в Украйна е стигнал до задънена улица

В Кремъл не се съгласиха с главнокомандващия украинската армия Валерий Залужни, според когото конфликтът между Русия и Украйна е стигнал до задънена улица. В интервю за сп. "Икономист" Залужни посочи, че за да бъде постигнат пробив в руските отбранителни сили в окупираните украински територии, трябва да се разчита на комбинация от технологически нововъведения във воденето на боя.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков Русия последователно продължавала така наречената от него “специална военна операция”, чиито цели трябвало да бъдат постигнати.

"Всъщност киевският режим отдавна трябваше да разбере, че е абсурдно да се говори за някакви перспективи за негова победа на бойното поле. Колкото по-рано киевският режим разбере това, толкова по-скоро ще се открият някакви други перспективи за него", посочи Песков. 

Междувременно президентът на Русия Владимир Путин подписа закона, с който се оттегля ратификацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити. Така законът окончателно влезе в сила. По-рано той беше подкрепен единодушни и от двете камари на парламента - Държавната дума и Съвета на федерацията.

На годишната среща на международния дискусионен клуб “Валдай” в началото на октомври Путин каза, че Русия е подписала и ратифицирала международното споразумение, а Съединените щати само са го ратифицирали. Съветският съюз извърши последния си ядрен опит през 1990г., а Съединените щати - през 1992.