Криминалистът Марио Климентов е полицай на годината

Униформеният е разкрил скрита в земята накролаборатория от 600 кв. м

Любопитно
12:11 - 19 Декември 2023
1699
Криминалистът Марио Климентов е полицай на годината

Криминалист, разкрил скрита в земята накролаборатория от 600 кв. м, стана Полицай на годината. Марио Климентов е началник на сектор "Криминална полиция" в ОД на МВР - Сливен.

Акцията, за която Климентов е награден, е от 26 март. При нея е разкрита лабораторията, която е изградена под земята в селскостопанска база, в землището на новозагорското село Асеновец. През нея се влизало от стар микробус. В 8 специално изградени помещения с площ около 600 кв.м, са намерени различни по брой и стадий на развитие насаждения от канабис. Общият брой на растенията е около 2000. Иззети са и 50 кг суха листна маса. Всяко помещение е оборудвано със специална система за влажност, температура, вентилация, както и обособено помещение за сушене. Намерени са и 38 000 лева.

При последвалите действия в жилищата на задържаните, в различни градове в страната, са иззети пари, компютърна техника и други вещи и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Седем са обвинените. 

Колективната награда отиде в отдел "Криминална полиция" на СДВР. Те бяха отличени за редица акции през отиващата си 2023 година.