Кристиано Роналдо: Уникален съм, подобрих всички рекорди

Футбол
19:47 - 03 Януари 2023
2255
Кристиано Роналдо: Уникален съм, подобрих всички рекорди

Кристиано Роналдо е отказал редица оферти в Европа, Австралия и САЩ, за да премине в "Ал Насър". Това обяви португалецът при представянето си в клуба от Саудитска Арабия.

Петкратният носител на "Златната топка" подписа с клуба до 2025 г. В Саудитска Арабия Роналдо ще стане най-скъпоплатения спортист в света

При представянето си Роналдо каза, че е развълнуван за новото предизвикателство, което го очаква и иска да помогне в развитието на футбола в Азия. Той каза, че ще опита да промени мисленето на младите, а Саудитска Арабия нарече "прекрасна страна".

По думите му Роналдо иска да продължи да подобрява рекорди и в азиатския футбол.

"Аз съм уникален играч. Спечелих всичко в Европа, подобрих всички рекорди, искам да направя същото и тук. Време е за ново предизвикателство", каза португалецът на пресконфенция.

Според информацията той ще получава по 200 млн. евро на година, но в сумата влизат и приходите от спонсорски договор.

"Договорът е уникален, но и аз съм уникален играч, така че за мен е нормално. Не се притеснявам какво ще кажат хората, наистина съм щастлив да бъда тук", добави нападателят.

"Никой не знае, но вече мога да кажа - имах много възможности в Европа. Много клубове в Бразилия, Австралия, САЩ, дори и много клубове от Португалия опитаха да ме привлекат, но аз дадох дума на "Ал Насър", каза Роналдо.

"Искам да развиваме не само футбола, но и останалите сфери в тази невероятна страна. За мен това е голямо предизвикателство, знам какво искам. Знам и как да помогна с моя опит и знания".

След пресконференцията Роналдо позира и с екипа на новия си отбор, като беше посрещнат от 25 хиляди души по трибуните.