Кристина Кръстева предсказа победа на ГЕРБ

Бившата журналистка не изключва цикъл серия предсрочни вотове

Политика
19:31 - 10 Декември 2020
7263
Кристина Кръстева предсказа победа на ГЕРБ

"Ковид-кризата някак успокои обстановката, защото хората по принуда се сближиха в дома си", сподели впечатлението си пред Канал 3 медийният анализатор Кристина Кръстева, дългогодишен журналист във в. "24 часа" и автор на биографична книга за Бойко Борисов.

"Със сигурност правителството ще изкара успешно мандата си. Въпросът е дали изборите ще бъдат изтеглени към месец май. Оплетено е положението, защото ще има много основания за подлагане на съмнение на изборния резултат. Опозицията ще каже, че протакането ще е изкуствено продължаване на мандата на управлението", коментира тя ситуацияята с предстоящите парламентарни избори.

"Поне до 2024 г. ще е борбата за възстановяване на държавите в Европа", прогнозира анализаторът. "Борисов умее да прави коригиращи политически ходове. Проветряване на парламентарната група предполага нови хора в ГЕРБ. ГЕРБ ще бъде първа сила, ако не стане чудо, но въпрос е ще има ли с кого да направи правителство, за да не се получи всички срещу ГЕРБ. Ако патриотите не са парламентарно представени, остава само Слави Трифонов. Не е изключено да се стигне и до един цикъл от избори", каза още тя. "Радев ще засилли ролята си като контра на ГЕРБ", убедена е Кръстева.