Криворазбраната женска еволюция

Масовката от псевдо мутреси у нас започна да заличава женската същност

Коментар
17:53 - 10 Август 2022
14210
Криворазбраната женска еволюция

Докато гледах вчера снимката на кралицата на Испания- Летисия с рокля от Зара за 25 евро и си спомних преди две седмици какво зрелищно изхвърляне видях на псевдо мутреси в курорта Лозенец, та се запитах- какво за Бога не ни е наред?

Картинката, която видях тогава толкова силно се запечати в гравата ми, че още усещам неприятния вкус на мастилото. На инак приятния бар на плажа се движеха силиконови бюстове и устни, 90% от жените бяха облечени от модерна и скъпа линия бански (не споменавам името, за да не правя реклама), държаха в ръцете си едни и същи скъпи телефони и всяка една от тях се държеше сякаш е центъра на света. 

В ресторантите вечер дори още по-фрапиращо. Панаир на суетата. Това далеч не се случва само в този курорт, а навсякъде у нас.

Има една изкривена представа за женственост и стил, които биват измествани от курвенско поведение, което явно трябва да е много секси.

И тук изобщо не става дума защо са облечени за стотици хиляди левове. Като ценител на модата и красивите дрехи знам, че няма нищо по-повдигащо самочувствието за една жена от красива маркова рокля, съчетана с красиви маркови обувки.

Проблемът тук е в начина на приемане на нещата. Тези самозабравили се псевдо мутреси имат една едеинствена цел- да облекат марковите неща, да се начервосат до небесата и да се покажат пред публика- сякаш са стока за купуване (а може би са...). При това го правят с такова велико самочувствие, чак Мис Свят може да им завиди.

Сякаш няма по-късно през нощта да си легнат с някой чичко паричко, който да бъде привлечен като поредния спонсор.

Болното е, че тези български жени не са изключение, а са масовка. И това е адски жалко. Няма я нежната страна, женската, която ще привлече истински един мъж, ще го предизвика. Често го няма и стилът. Няма го себеуважението и чувството за достойнство. 

Слава Богу не всички са такива. Има много българки, които са по-успели и изкарват повече пари от мъжете си. Има такива, които не разполагат с много пари, но притежават стил и себеуважение. Тях обаче няма да ги видите в горепосочената смехотворна картинка.

По-скоро ще ги видите подобно на кралица Летисия- с красива рокля, която са облекли, защото наистина им харесва, а не защото е еди каква си марка, с широки усмивки и ведри очи. Ще се забавляват истински, а няма да стоят като скумрии. Ще ги познаете по поведението, че не са обременени с манията за величие (макар и някои от тях да са велики личности).

Иска ми се да виждам повече такива жени! И затова продължавам да се питам- какво за Бога не ни е наред?!