Криза: Емблематичен ресторант в Пловдив затвори врати

Любимият на бохеми и туристи "Одеон" вече няма да работи заради липса на квалифициран персонал и икономическа несигурност

Икономика
14:50 - 26 Август 2022
6396
Криза: Емблематичен ресторант в Пловдив затвори врати

Емблематичният ресторант "Одеон" в града под тепетата, който е любим на пловдивската бохема и на чуждестранните туристи, хлопва врати заради икономическата криза, научи Lupa.bg. Близо 20 години заведението с аристократичен дух привличаше многобройни клиенти заради изисканата си гурме кухня. Ресторантът функционираше към едноименния семеен хотел, като хотелът продължава да работи.

"Уважаеми приятели, след 45 години ресторантьорски бизнес и 18 години от създаването на ресторант "Одеон" на ул. Отец Паисий 40, взех трудното и болезнено, но единствено правилно решение, да го затворя окончателно, както и Пица-Ресторант "Одеон", в ЖК "Тракия" поради липса на квалифициран персонал и икономическа несигурност." Това написа във фейсбук управителят на ресторантите и на хотела Тони Симидчиева. Тя е и шеф на Регионалната занаятчийска камара.

Благодаря на всички, които в тези години припознаха ресторант "Одеон", като място в което да прекарват приятните мигове в своя живот! Благодаря и на всички, за годините труд, направили ресторант "Одеон" любимо място на пловдивчани и гости на Пловдив. Пиша всичко това, за да стигне бързо информацията, до повече хора, които очакват да отворим и звънят за резервации. Хотел "Одеон" продължава да работи, липсата на ресторант, няма да се отрази на качеството на хотелската услуга", уверява управителката.

Ресторантът бе в топ рейтингите за заведения в Пловдив и бе любимо място на старата пловдивска интелигенция, тъй като се намираше на едно от най-артистичните и красиви места в древния град Пловдив до централния площад, където се откриваше прекрасна гледка към римски форум, към центъра на града и към духовни храмове.

Ресторант "Одеон" има и забележителен интериор, като стените са украсени с картини на знакови пловдивски художници.