Крокодил изяде мъж , нарушил карантината

Писнало му да седи затворен заради коронавируса

Мистика
18:41 - 27 Март 2020
4076
Крокодил изяде мъж, нарушил карантината

Жител на Камони, Руанда, нарушил строгия режим на самоизолация, наложен от местните власти заради заразата от коронавирус, и отишъл на риболов. Но бил изяден от крокодил, съобщава "Ню Йорк пост". Това се случва на 25 март, когато мъжът, чието име не се съобщава, отишъл да лови риба в река Нябаронго.

„Той беше сред малкото хора, които не спазиха карантината, наложена за ограничаване на разпространението на вируса“, ​​казва кметът Алис Каитеси. В Руанда са регистрирани около 40 случая на коронавирусна инфекция, няма смъртни случаи. Това е най-високият процент в региона. Страната въведе строг режим на изолация.

По-рано бе съобщено, че жителка на испанския град Тортоса избягала от карантина за коронавирус, за да отиде на първата среща с интернет познат. Жената била задържана, когато се върнала от срещата вкъщи. В същото време ООН обяви увеличение на домашното насилие в света поради карантината. Специалният докладчик на ООН за насилието над жени Дубравка Симонович заяви, че за голям брой жени карантината е свързана с чувство на страх. "За голям брой жени и деца домът може да бъде място на страх и злоупотреба. Тази ситуация се изостря значително, ако се налага изолация и пълна карантина по време на пандемията COVID-19", отбеляза експертът. Според ООН в момента над 1,5 милиарда души са в карантина по света.