Ку-ку! Банкнотите от £20 крият корона, вирус и 5G кула (ВИДЕО + СНИМКИ)

Мистика
16:40 - 08 Септември 2021
13292
Ку-ку! Банкнотите от £20 крият корона, вирус и 5G кула (ВИДЕО + СНИМКИ)

Ку-ку! На новите банкноти от 20 паунда, влезли в употреба във Великобритания през 2020 година (20-20), е изобразена кула за пръскане на 5G сигнал и корона, която под определен ъгъл се превръща в изображение на Covid – корона + вирус.

Това трябва да е 5G кула, която ни облъчва със сигнала си, според мнителните във фейсбук

Видео с такова твърдение, пуснато от Николай Беловеждов преди повече от година, се радва на небивал интерес в социалните мрежи, установи репортер на Lupa.bg.

Ако сте любител на световните конспирации, вижте видеото:

Проверката на Lupa.bg установи, че новата банкнота от 20 паунда е в обращение от февруари (2-я месец от годината) 2020 г.

По решение на централната английска банка – the Bank of England – банкнотата изобразява известния английски художник Търнър и кралицата Елизабет II.

Откъм художника Търнър символът е на вирус (в жълто), а откъм кралицата - на корона, твърдят феновете на конспиративните теории

Интересното е, че колекционерите търсят нови банкноти с ниски серийни номера – колкото е по-нисък номерът, толкова е по-стара банкнотата и ценна за колекционерите.

Например, банкнота със сериен номер A01 000004 беше продадена за 16 800 паунда през май 2017 г.

Макар че няма шанс да имате банкнота с първите няколко номера – те обикновено се дават като подарък на важни хора като Кралицата или принц Филип, и следващите начални номера са много ценни.

Също ценни са банкнотите с уникални номера като 123456 или 333333.

Изобразеният на банкнотата Търнър е художник от 18-и и 19-и век, който става известен със своите пейзажи и морски картини. На новата банкнота от 20 паунда е една от най-известните му картини с кораба Тъмереър (HMS Temeraire), който е участвал в битката при Трафалгар през 1805 г., в която британците побеждават Наполеон.

На картината Търнър го представя известния кораб години след битката на път към мястото, където ще бъде разрушен.

На банкнотата са и думите на Търнър "Light is therefore colour" – “Светлината е следователно цвят” - и подписът на художника.

Търнър завещава всичките си картини на Англия и те могат да бъдат видени на много места, много от тях са показани в галерията Тейт Бритън в Лондон. Новата банкнота от 20 паунда не е хартиена, а подобно на новите банкноти от 5 и 10 паунда е от полимер. През 2021 г. в Англия се появи и нова банкнота от 50 паунда.