Кубрат Пулев: Няма да отстъпя от принципите и ценностите си!

В негово лице видях честен и почтен човек, който говори от сърцето си, заяви лидерът на КОД - Петър Москов

Спорт
11:51 - 23 Май 2021
3653
Кубрат Пулев: Няма да отстъпя от принципите и ценностите си!

"Готов съм да разговаряме, но от принципите и ценностите си няма да отстъпя!", категоричен бе шампионът ни по бокс Кубрат Пулев.

Той беше поканен да влезе в политиката от лидера на КОД Петър Москов. Днес двамата се срещнаха, за да обсъдят това предложение.

"Готов съм и да обсъдим нещата - какво и как го виждате. Аз съм много истински човек и наистина боксовият ринг е една много чиста игра в сравнение с политическия ринг. Компромис може да се направи с всичко, но малък", допълни още Кобрата на среща с журналисти.

"Рингът, на който го призовавам да стъпи, е различен. Може би на него той ще излезе от зоната си на комфорт. Като политик и като гражданин съм убеден, че ако не искаме още от същото - това, което видяхме преди един месец, едни партийни, които са се вкопчили един в друг и обясняват кой крал, кой бил по-малко лош от другия, който също е лош, ама видите ли “ние сме по-малко лоши”.

Ако не искаме това да продължава, за да имаме малко по-голям разговор за българите, за бъдещето ни, как да променим това, в което живеем, защото всички искаме да го променим, на България е нужна нова политическа енергия.

Аз съм убеден в това и виждам в хора като г-н Пулев тази енергия. Това е енергията на подкрепата и на обичта на хората, която той има от мнозинството българи", коментира Москов пред журналисти.

Според него тази енергия можело да се качи на нов ринг, където да се бори за България.

Функцията и смисълът на политическите партии са да дават възможност на личности като г-н Пулев да могат, ако имат желанието и готовността, да влезнат и да променят това, от което всички се гнусим, това, което за всички нас е проблем, каза още Москов. Той разказа, че е впечатлен от вчерашния си разговор с Пулев по телефона.

"Видях честен, почтен човек, който говори от сърцето си", допълни той.

Москов разказа, че след като се разбрало, че ще го кани в политиката чул “отвратителни неща” за това как Пулев не ставал за тази работа и не разбирал от политика.

Според него, ако честният разговор и думите от сърце не били достатъчни, то тогава всички ние сме имали възможността да повторим префинените избори и “да слушаме г-н Карадайъ за морфичния дисонанс”.