Кулинарният гуру Джейми Оливър бе осмян публично и наречен „лицемер”

Нещо за четене
23:15 - 29 Юли 2020
10320
Кулинарният гуру Джейми Оливър бе осмян публично и наречен „лицемер”

Джейми Оливър бе осмян публично и наречен „лицемер”. Готвачът подкрепи идеята на премиера на Великобритания Борис Джонсън нацията да се бори с килограмите, пише в. "Сън".

Според медиите сред планираните мерки са пълна забрана на онлайн рекламите на нездравословни храни и преди 21:00 часа по телевизиите. Ресторантите и веригите за доставка ще бъдат задължени да обявяват в менютата си броя на калориите. Магазините пък трябва да описват калориите върху бутилките алкохол, който продават.

Очаква се Джонсън да обяви и пилотни проекти за стимулиране на пешеходството и използването на велосипеди в кварталите.

Телевизионният готвач попадна под обстрела на собствените си фенове понеже публично подкрепи идеята на британския премиер за по-здравословен начин на живот на англичаните, докато той всъщност е качил доста килограми.

Много негови почитали го нарекоха лицемер, защото се ядосаха на идеята един закръглен човек да им казва, че трябва да свалят килограми.

Други споделиха в социалните мрежи, че той е огромен лицемер, понеже всяка негова рецепта съдържа над 1000 калории, а салатите му буквално плували в олио и зехтин.