Култ: Зукърбърг издигна огромна скулптура на жена си в задния двор

Творението е дело на известния художник Даниел Аршам

Новини
13:35 - 14 Август 2024
1310
Култ: Зукърбърг издигна огромна скулптура на жена си в задния двор

Милиардерът Марк Зукърбърг, създал Фейсбук, издигна гигантска скулптура на съпругата си Присила Чан в задния двор на дома им.

40-годишният технологичен магнат сподели снимка в Инстаграм на 13 август, с която заяви, че връща "римските традиции за правене на скулптури на съпругите".

Скулптурата е създадена от известния художник Даниел Аршам, базиран в Ню Йорк, и отразява характерния му стил, съчетавайки елементи от архитектура, скулптура и изпълнителско изкуство.

Статуята има поразителна прилика с някои от скорошните бронзови произведения на Аршам. Фигурата на Присила е в ярък тюркоазен цвят, който очевидно си подхожда с чаша за кафе, която съпругата на Зукърбърг има. Тялото ѝ е обвито с "чаршаф" от метал.

„Връщам римската традиция за правене на скулптури на съпруги. Благодаря @danielarsham,", гласи надписът към публикацията на Марк Зукърбърг. В отговор на снимките и видеата на скулптурата, Присила заключи: „Колкото повече от мен, толкова по-добре.“

Потребителите на социалните медии бяха впечатлени и изключително изумени от жеста на Зукърбърг да поръча такова значимо произведение на изкуството, посвещавайки го на жена си.

Един от потребителите коментира: „Съпрузи навсякъде треперят.“ „Намерете си партньор, който да ви прави скулптури“, добавя друг.

Марк Зукърбърг и Присила Чан, които са женени повече от 12 години, са горди родители на три дъщери — Максима, Август и Аврелия. Връзката на двойката започва през 2003 г., когато се срещат на парти, докато и двамата учат в Харвард.