Куман: Барса има бъдеще, благодарение на мен

Спорт
17:30 - 13 Септември 2021
1456
Куман: Барса има бъдеще, благодарение на мен

Треньорът на Барселона Роналд Куман, в типичния си директен стил, даде интрервю пред нидерландстака телевизия „NOS“, в което коментира статута си в клуба, който бе сериозно разклатен през миналия сезон. Тогава се говореше, че лалето няма да остане на „Камп Ноу“ заради конфлект сс президента Жоан Лапорта, но в крайна сметка Куман подписа нов договор и през този сезон отново е начело на каталунците.

„Връзката ми с Лапорта се подобри, но миналата седмица се случи нещо, което според мен не е наред. Внушаваше се идеята, че треньорът няма цялата власт. Мисля, че винаги трябва да има яснота. Когато вие като клуб оставяте нещата да работят без да им обръщате внимание и не сте наясно с бъдещето на треньора, тогава има спекулации. И ако вие сте треньорът, тогава нещата не са приятни“, каза нидерландският специалист.

Съотборникът на Христо Стоичков при каталунците от края на миналия век, също така призна, че иска да продължи да бъде начело на отбора: „Отворен съм към идеята да остана, защото се чувствам добре тук. Благодарение на мен, този клуб има бъдеще“.