Купата е Плодвив!

С безумна игра ЦСКА оскверни паметта на Безински, Ботев заслужено на финал сещу Локо

Спорт
22:11 - 24 Април 2019 (обновена)
2832
Купата е Плодвив!

ЦСКА направи невъзможното - сам се би. Или по-точно сам отппадна от турнира за Купата на България. Червените стигнаха до пълен обрат на "Армията" срещу Ботев Пд в реванша от полуфиналите, но в крайна сметка се изходи на метеното и в последните минути допусна гол за 3:3 с двама души повече на терена.

Така, Ботев Пд заслужено се класира на финал за националния трофей, който ще остане под Тепетата. Другият финалист Локомотив Пд спечели първата среща със Септември Сф с 4:0 (0:0 на реванша в столицата) и направи така, че ще има изцяло пловдивски финал на националния стадион "Васил Левски" на 15 май.

Двубоят на "Българска армия" започна с минута мълчание в памет на починалия наскоро Красимир Безински, а в 4-та минута (номерът, с който играеше бранителят навремето) двубоят беше спрян и футболисти и публика заедно пляскаха. След това Сектор "Г" издигна транспарант за един от любимците си и с мощно "Краси Безински" отдаде заслуженото на бранителя.

На трибуните беше и благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев, който не беше на късмет на своя отбор - червените изоставаха на полувремето с 0:2 след грешки на вратаря и отбраната - головете отбелязаха Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов, разписали се в рамките на 5 минути, между 22-та и 27-та.

На почивката явно Любослав Пенев е повишил тон, тъй като на терена се появи променен отбор и малко по-мотивирина от първата част.

Бърз гол на Али Соу върна надеждите на армейците, а в 74-та минута резервата Евандро направи 2:2.

Преди това, в 53-та минута Филип Филипов получи втори жълт картон и беше изгонен, а малко преди последния съдийски сигнал, в 84-та минута, реферът Петър Костадинов изгони и Антонио Вутов от гостите, който си позволи да го блъсне с ръце.

Съдията даде пресилена дузпа за ЦСКА, която беше реализирана в 85-та минута. Феновете вече предчувстваха успеха, тъй като предстояха продължения при този резултат, но при единствената възможност през второто полувреме - корнер в 88-та минута, позволи на гостите с 9 души да изравнят и да хвърлят в екстаз агитката си, която беше около 500 души.