Купиха за £1,7 млн. пианото на Фреди Меркюри , композирал е на него хитове на Queen

Това е рекордна сума за музикален инструмент на артист

Шоу
19:40 - 07 Септември 2023
1953
Купиха за £1,7 млн. пианото на Фреди Меркюри, композирал е на него хитове на Queen

Пианото "Ямаха", използвано от Фреди Меркюри за композиране на едни от най-емблематичните хитове на Queen, беше продадено на търг за 1,7 милиона паунда. Аукционерите от заложната къща "Sotheby's" коментираха, че въпреки, че това е рекордна сума за пиано на композитор, но тя е малко под очакванията им.

Хиляди артикули, принадлежащи на Фреди Меркюри, бяха продадени на търга, след като бяха изложени седмици наред.

Оригинален ръкопис от 15 страници на епичния хит на легендарната група "Bohemian Rhapsody", с работно заглавие "Mongolian Rhapsody", на който нанесените бележки разкриват различните посоки, в които Меркюри е видял песента, беше продаден за 1,3 милиона паунда. Продадена бе също входната врата към дома му Garden Lodge в западен Лондон за 412 750 паунда.

Би Би Си съобщава, че роденият в Занзибар Меркюри е разполагал с огромна колекция от произведения на изкуството и картини на Салвадор Дали и Пабло Пикасо, които са украсявали дома му и също ще бъдат продадени.

Общо 1469 предмети от Garden Lodge, сред които най-пищните му сценични костюми и дори гребенчето му за мустаци, се предлагат за продажба от Мери Остин, близка прятелка и някогашна годеница на звездата.