КУРИОЗ: Забравили "младежта" в името на Министерството на спорта

Политика
12:21 - 23 Декември 2021
4768
КУРИОЗ: Забравили "младежта" в името на Министерството на спорта

Министерството на спорта, оглавено от ИТН кадъра Радостин Василев, е било погрешно вписано без досегашната си добавка в името: "младежта", стана ясно от спешното вкарване на проект за промяна на наименованието му в последния работен ден на НС.

Малко преди 12,00 часа в деловодството на парламента пристигна писмо от "Дондуков" 1, като в него премиерът Кирил Петков иска от депутатите спешно да редактират ведомството така, че то отново да обхваща и младежите политики. Мотивите на министър-председателя са, че в условията на демографска криза, те не бива да се забравят. 

Така депутатите, натоварени с предълга програма за финал на пленарната седмица, трябва да приемат и тази поправка на МС. 

От 2013 г. до съставянето на 99-я кабинет то се нарича Министерство на младежта и спорта. Преди това, от 2009 до 2013 г. при първия мандат на Бойко Борисов, бе на физическото възпитание и спорта, а оригиналното наименование с младежта датира 2002 г., когато Васил Иванов-Лучано го оглави след обособяването му като отделно ведомство, а не държавна агенция.