Кускус салата с чушки и царевица
за 4 порции, 30 мин
Продукти
250 г кускус
250 мл зеленчуков бульон
1 с.л. доматено пюре
2 едри чушки различен цвят
1 консерва царевица
4 стръка пресен лук
1-2 с.л. оцет
3 с.л. зехтин или олио
1 с.л. червена къри паста или 1/2-1 ч.л. къри на прах
1 с.л. соев сос
1 щипка захар
сол, черен пипер, лют или сладък червен пипер, кимион, магданоз
Приготвяне
Кускусът се сварява в зеленчуковия бульон, маха се от котлона и се оставя 10 мин. под капак.
Разбъркват се доматено пюре, къри пастата, оризовият оцет, зехтинът или олиото и соевият сос. Смесва се с кускуса.
Чушките се нарязват на парченца и се смесват с царевицата и нарязаният на дребно пресен лук. Подправя се със сол, черен пипер, червен пипер, кимион, щипката захар.
Сместа се добавя към кускуса и се поръсва с наситнен магданоз.
Салатата вместо с пресен лук, може да се приготви с праз.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.