Кюфтета от месо със зеленчуци и моцарела
за 8 порции, 45 мин
Продукти
500 г мляно свинско месо или друга кайма по избор
1 кг картофи
500 г тиквички
500 г моркови
3 глави лук
1 с.л. заквасена сметана или изцедено кисело мляко
сол, черен пипер, риган или друга билка, индийско орехче
див лук или зелените пера на пресен лук
6 яйца
200 г брашно
200 г настъргана моцарела (може да се замени с бяло саламурено сирене)
мазнина за пържене
кисело мляко
Приготвяне
Обелените картофи, моркови и тиквичките се настъргват на едро.
Добавят се обелените и наситненени глава лук, риганът, нарязаният на дребно зелен лук, сол, черен пипер, индийско орехче, яйцата, брашното, моцарелата, заквасената сметана.
Разбърква се всичко и се омесва с каймата. Оформят се плоски кюфтета.
Пържат се в загрятата мазнина до златисто кафяво. Гарнира се с кисело мляко.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.