Кюфтета от месо със зеленчуци и моцарела

за 8 порции, 45 мин

Кухня
16:50 - 14 Май 2019
775
Кюфтета от месо със зеленчуци и моцарела

Продукти

500 г мляно свинско месо или друга кайма по избор

1 кг картофи

500 г тиквички

500 г моркови

3 глави лук

1 с.л. заквасена сметана или изцедено кисело мляко

сол, черен пипер, риган или друга билка, индийско орехче

див лук или зелените пера на пресен лук

6 яйца

200 г брашно

200 г настъргана моцарела (може да се замени с бяло саламурено сирене)

мазнина за пържене

кисело мляко

 

Приготвяне

Обелените картофи, моркови и тиквичките се настъргват на едро.

Добавят се обелените и наситненени глава лук, риганът, нарязаният на дребно зелен лук, сол, черен пипер, индийско орехче, яйцата, брашното, моцарелата, заквасената сметана.

Разбърква се всичко и се омесва с каймата. Оформят се плоски кюфтета.

Пържат се в загрятата мазнина до златисто кафяво. Гарнира се с кисело мляко.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.