Лалов няма спирачки: Ако трамвай бутне Христо Иванов, кой ще поеме ДБ?

Политика
16:15 - 13 Октомври 2021
6715
Лалов няма спирачки: Ако трамвай бутне Христо Иванов, кой ще поеме ДБ?

"Ами че ако утре Христо Иванов го бутне трамвай, кой ще поеме лидерството?", пита реторично общинарят и бивш съдия Методи Лалов, предизвикал бурен предизборен скандал в Демократична България с твърденията си, че коалицията се управлява авторитарно и не се допускат различни от вече познатите лица до върховете на листите за депутати. 

Пред "Студио Банкер" днес Лалов обяви, че триото, начело на "Да, България" - Христо Иванов, Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев всъщност се страхувало от управлението на държавата. "Аз не съм напуснал съдийската си кариера, за да им служа", отсече той и заяви, че не страдал от никакъв кариеризъм.

"Я питайте защо е напуснал Кирил Петков и много други имена? Различия във вижданията? Това не е проект на Христо Иванов", критикува още бившият магистрат. И разкри, че изобщо не е искал да бъде кандидат за депутат. "Нашият разрив е само частен на фона на всичко, случващо се в партията", обяви той.  

Методи Лалов разкри още, че раздорът е започнал по отношение на темата за заплщането на общинарския труд. 

"За Пеевски се говори често, но аз за Прокопиев отговори нямам, а всички в партията знаят", критикува още той. Чувал под сурдинка обаче, че соченият за олигарх се изживявал като ментор на ДБ. "Боря се да има дебат, а Иво, Христо и Антоанета ги е страх от свойния аршин".