Ланс на 1/4-финал за Купата на Франция

Тимът на Франк Хайсе се наложи с 4:2 след дузпи при гостуването си на Лориен

Спорт
11:09 - 10 Февруари 2023
1853
Ланс на 1/4-финал за Купата на Франция

Приятната сензация в Лига 1 – Ланс, който заема трето място във временното класиране във френския елит, е последният четвъртфиналист за Купата на страната. Тимът на Франк Хайсе се наложи с 4:2 след дузпи дузпи при 1:1 в редовното време при гостуването си на Лориен в осминафинален мач от турнира.

Гостите излязоха напред в резултата след 21 минути игра. Анжело Фюжини реагира най-бързо при рокиширала топка и я прати в мрежата на Лориен за 0:1.

Две минути по-късно Ланс бе близо до още едно попадение. Адриен Томасон стреля от воле от границата на наказателното поле, ударът бе много хубав и Вито Маноне нямаше шанс за реакция, но топката излезе в аут.

Жан Онана се измъкна от защитата и остана очи в очи с вратаря в добавеното време на първата част, но Вито Маноне се намеси добре и предотврати гол във вратата си.

В 78-ата минута Жан-Виктор Макенго стреля от границата на наказателното поле, но бе спрян от левия страничен стълб.

Въпреки сериозното преимущество на Ланс през целия двубой, Лориен стигна до изравнително попадение в 84-ата минута. Енцо Льо Фе изпълни перфектно пряк свободен удар и техничния му удар влезе в левия ъгъл, с което вкара двубоя в дузпи.

11-метровите удари започнаха с пропуск именно на Льо Фе, последван от гол на Пжимислав Франковски. Последваха по две точни изпълнения и за двата тима преди ударът на Ибрахима Коне да бъде спасен от Жан-Люис Лека. Факундо Медина изпълни точно последната дузпа и прати Ланс в следващата фаза.