Лаутаро Мартинес върна Интер на върха

Нерадзурите удариха Фиорентина преди Дерби д'Италия

Спорт
11:23 - 29 Януари 2024
1263
Лаутаро Мартинес върна Интер на върха

Интер постигна изключително ценна победа с 1:0 в гостуването си на Фиорентина от 22-рия кръг в Серия "А". "Нерадзурите" си тръгнаха с трите точки от "Артемио Франки" след поредния гол на вездесъщия Лаутаро Мартинес, който бе точен в 14-тата минута.

Това бе негово 19-то попадение от началото на сезона в първенството, а този успех върна тима му на върха в класирането, изпреварвайки големия враг Ювентус с една точка преди предстоящото Дерби д'Италия следващата неделя. Домакините пък има за какво да съжаляват в мача, тъй като пропуснаха дузпа в 76-ата минута, като грешникът бе Николас Гонзалес.

Винченцо Италиано бе избрал да започне мача с Лукас Белтран на върха на атаката и Мбала Нзола Джакомо Бонавентура и Жонатан Иконе от по-задни позиции. Артур и Алфред Дънкан пък бяха двойката опорни полузащитници.

Симоне Индзаги пък бе предпочел да пусне дуото Маркюс Тюрам и Лаутаро Мартинес в атака. В средата на терена действаха Хенрих Мхитарян, Давиде Фратези и Кристиян Аслани. Матео Дармиан и Карлос Аугусто оперираха по двете крила.

Интер удържа победата и с актив от 54 точки отново се върна на върха в класирането, изпреварвайки Ювентус, който е с 53 и мач повече. Фиорентина записа трети мач без победа и остава на 5-ото място с 34 точки.