Лавров: В Украйна е пълно с американски войници

САЩ неформално са предлагали на Русия провеждането на срещи, но тези инициативи не са довели до нищо

Украйна
20:40 - 28 Декември 2022
4871
Лавров: В Украйна е пълно с американски войници

Стотици военнослужещи на САЩ се намират в Украйна. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за програмата "Болшая игра", излъчена по руския "Първи канал", предаде ТАСС.

"Десетки, а може би и дори стотици американски военнослужещи има в Украйна, те бяха там още преди държавния преврат. Сътрудници на ЦРУ заемаха най-малко един етаж в Службата за сигурност на Украйна", каза Лавров, предаде БТА.

В интервюто Лавров казва още, че у Руската Федерация сега не възниква никакво желание да общува със Запада. Той допълва, че със Запада сега има много малко възможности за разговор, "но и желание за такъв не възниква, когато четеш заявленията на министри на външните работи, премиери, президенти за това, с което трябва да се занимава сигурността на Европа против Русия. Преди говореха "без Русия", а сега "против Русия".

Лавров каза, че САЩ неформално са предлагали на Русия провеждането на срещи, но тези инициативи не са довели до нищо. Всеки път Русия е отговаряла със съгласие на тези предложения, разказа Лавров и припомни, че само една среща се е състояла - тази в Анкара на ръководителя на ЦРУ Уилям Бърнс с директора на Руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин.