ЛЕДЕНА ПРОГНОЗА: Първият сняг пада този уикенд!

В края на септември пак ще става за море, успокои мераклиите за плаж проф. Георги Рачев

Актуални новини
16:30 - 13 Септември 2024
5006
ЛЕДЕНА ПРОГНОЗА: Първият сняг пада този уикенд!

„В събота студен фронт ще нахлуе с по-ниски температури. Може да прехвърчат и снежинки на връх Мусала. Неделя и понеделник ще са най-студените дни през септември", каза в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

В събота и неделя може да има леки превалявания. Сутрините в понеделник и вторник ще бъдат много хладни. На места в понеделник температурите ще са от 5 градуса, например в Драгоман и Кюстендил, във Варна обаче ще са около 13-14 градуса.

Въпреки хладното време, валежите спират в неделя и на първия учебен ден не се очаква да вали. В София минималните температури ще бъдат 9-10 градуса.

„Вълнената шапка с големите помпони и разни кучета и уши не са подходящи, по-скоро децата ще тичат, ще се радват и ще си влязат в класната стая", посочи климатологът.

В понеделник в следобедните часове валежи може да паднат в Източна България. От вторник през деня температурите отново тръгват нагоре. Очакват се стойности по-високи от 20 градуса.

В сряда отново се очакват валежи - по-значителни и на повече места, като ще преобладават в Югоизточна България.

В края на септември отново ще бъде подходящо за море. По Северното Черноморие ще има температури между 22 и 25 градуса и минимални от 17-18 градуса, без валежи.