Легендата Род Лейвър: Едно наказание ще отрезви Ник Кирьос

Няколко дни преди отпадането си от US Open австралиецът обвини АТР за корумпирана организация

Спорт
20:44 - 04 Септември 2019
7394
Легендата Род Лейвър: Едно наказание ще отрезви Ник Кирьос

Легендарният бивш австралийски тенисист Род Лейвър не приема поведението на младия си сънародник Ник Кирьос и смята, че едно наказание от лишаване от права ще му подейства отрезвяващо.

Няколко дни преди отпадането си в третия кръг на US Open, Кирьос обяви АТР за корумпирана организация.

В последствие малко ревизира думите си, но без да се извини. Две седмици по-рано пък той беше глобен със 113 000 долара за държането си в Синсинати.

“Всички мерки срещу него досега са показали, че не работят. Може би едно дисквалифициране е единственият останал вариант. Не съм убеден, че до съзнанието му е достигнало каквото и да е от това, което се случи досега. Ник е Ник за съжаление. Има качества да стане голям шампион, притежава качества и хубав сервис, но главата го отклонява от правилния път”, коментира Лейвър.

Последната изцепка на Кирьос пък бе поставянето на кадър с Даниил Медведев, показващ среден пръст на публиката в Ню Йорк, за профилна в Туитър. Медведев, който ще играе срещу Григор Димитров в полуфиналите на US Open, е освиркван във всеки мач, така че българинът ще може да разчита на гореща подкрепа от трибуните.