Легенди на Манчестър Юнайтед ще гледат "Звук и светлина" във Велико Търново

Димитър Бербатов в Барселона, вместо на "Ивайло", където ще играят ветераните на Етър и Червените дяволи

Спорт
14:32 - 04 Октомври 2019
1996
Легенди на Манчестър Юнайтед ще гледат "Звук и светлина" във Велико Търново

В празник за футбола са амбицирани да направят предстоящия мач ветераните на Етър и Манчестър Юнайтед, които ще се изправят едни срещу други на 11 октомври. Двубоят ще се състои на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Повечето от имената са ясни и най-важното - потвърдили са участие.

За Червените дяволи ще играят Лий Мартин, Девид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър, а за виолетовите се събира почти целият шампионски тим от 1991-ва: Николай Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Игор Кислов, Георги Георгиев, Мирослав Байчев, както и Валентин Игнатов, Лъхчиев, Данков и др.

Треньори на Етър отново ще са Георги Василев и Стоян Петров. Балъков и Чакъров няма да могат да участват, тъй като са с националния отбор в Черна гора.

В 3-та минута на мача ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов.

Димитър Бербатов е бил поканен да облече отново екипа на Юнайтед, но същият ден ще участва на подобен мач в Барселона.

Спортният министър Красен Кралев ще присъства на мача. Поканени са куп известни имена, но още се чака официалното им потвърждение. Освен българската публика, ще има и солидна английска агитка.

Гостите пристигат на 10 октомври, а в 17:00 същия ден ще дадат пресконференция на стадион „Ивайло“. Ще разгледат Царевец, където ще се срещнат с Даниел Панов, а вечерта от 21:00 ще гледат „Звук и светлина“.

После ще гостуват и в клуб "Седем", където могат да се срещнат със своите български фенове.

На 11 октомври стадион „Ивайло“ отваря входовете в 17:00 часа, като шоуто ще започне с мини турнир по футбол, след като децата от всички футболните школи от цяла България бяха поканени. Посланието към тях – да могат да се докоснат до легендите.

Нито едно дете няма да влезе с билет, входът ще е свободен за деца до 15 г. В програмата следват диджей Мис Парти и Шкумбата, който ще е водещ.

Самият мач започва в 19:30 ч. като преди него „Пеещи камбанки“ ще изпълнят химните на двата отбора. Двете полувремена ще са по 35 минути, а на почивката ще има изпълнения на „Ун Бесо“. При равенство публиката ще види и дузпи.

Специална бира за мача пуска един от спонсорите, като бутилките са с етикет на самия мач, цената ще е 2 лв.

Цените на билетите са 15 лв., те се продават в OMW, Туристическия център и в Eventim.bg.

"Играл съм срещу Манчестър Юнайтед, когато в тима бяха имена като Гигс, Кантона, Шмайхел, Инс, Канчелскис... Бихме ги с 2:1, като подадох за първия гол, а в края на мача след мой удар Шмайхел изби топката в гредата. В Англия не отиваш на мач, а на празник, отборите се раздават до краен предел, а феновете казват: „Моята религия, е моят клуб“. Вярвам, че ще бъде празник и на 11 октомври и ще дойдат много хора“, заяви Бончо Генчев, който е шампион с Етър, а у нас игра и за ЦСКА, но сериозната му кариера премина в португалския Спортинг Лисабон и английския Ипсуич.