Лени Кравиц в страната на жените (СНИМКИ)

10 неща, които не знаете за певеца, хвърлил в екстаз Бургас

Легенди
18:30 - 07 Август 2024
2022
Лени Кравиц в страната на жените (СНИМКИ)

Световноизвестният музикант Лени Кравиц тържествено обеща, че третият му концерт в България няма да е последен. Снощи Морска гара в Бургас прие групата на 60-годишния американец, който изнесе концерт, част от турнето му Blue Electric Light Tour.

Роденият в Манхатън творец, дал на меломаните редица хитови песни, изпълни най-големите си хитове, а близо 15 000 куфяха и пяха редом с него.

Присъстващи на събитието признаха, че отдавна не са виждали на едно място толкова много жени - и то от най-различна възраст. Изваяни тела танцуваха под ритмите на най-известните парчета на Лени Кравиц, както и на новите му песни, част от 12-ия му последен студиен албум Blue Electric LIght.

Лени е ценител на женската красота и макар с тъмни очила и далеч от развилнялата се тълпа, е забелязал колко хубави жени присъстват на концерта му в Бургас. И това със сигурност е една от причините той да обяви, че пак ще се върне.

Всъщност това беше неговият първи концерт у нас извън София, но се получи наистина добре.

Още през 2008-а Лени Кравиц предизвика фурор, демонстрирайки пъстрата си палитра от певчески способности, а и музикални, разбира се, на столичния стадион "Академик", където пак близо 15 000 дойдоха да видят и чуят един от най-интересните и многостранно развити рок изпълнители, вплитайки в изпълненията си най-различни стилове на музиката - рок, соул, фънк, реге, хард-рок, фолк, поп... Тогава, падайки на колене на сцената, той каза: "Maybe I'll never leave Bulgaria!".

И 11 години след първото му гостуване у нас американският рок музикант отново пя пред българска публика. Концертът му бе в пълната до краен предел столична зала "Арена Армеец". Той изпълни най-големите си хитове, както и парчета от 11-ия си студиен албум Raise Vibration, 20 дни преди рожд9ения му ден, който е на 26-и май.

А сега ви предлагаме 10 любопитни факта за рок легендата Лени Кравиц:

1. Пише първата си песен "I Love You, Baby" на 7 години

2. Снимал е хора като Грейс Джоунс, Алиша Кийс и Бионсе

3. Анджелина Джоли се явява на прослушване за главната роля в неговото видео "Stand by My Woman". Режисьорът... не я одобрява

4. Кръстен е на чичо му, който бил убит в Корейската война

5. Притежава органична ферма в Бразилия

6. Като дете е пял в операта Метрополитън

7. Бил е дете актьор и се е появявал в реклами, телевизионни предавания, а също и пиеси

8. Той и Марая Кери се запознават в Ню Йорк докато още се опитват да свържат двата края като музиканти. Двамата са добри приятели и до днес

9. Като гимназист е работил на рибен пазар. Трябвало да реже, изкормва и пържи рибата

10. Когато е на 5, легендарният джаз музикант Дюк Елингтън му показва как да свири на пиано.