Леопард нападна и рани 15 души в Индия

Свят
17:36 - 27 Декември 2022
3523
Леопард нападна и рани 15 души в Индия

Леопард рани 15 души в град Джорхат в индийския щат Асам. Животното след това е било овладяно и упоено, съобщиха местните власти, цитирани от The New Indian Express.

В понеделник сутринта хищникът се появил в кампуса на Института за изследване на дъждовните гори в Джорхат и нападнал хората. Ранените са приети в местна болница и са вън от опасност.

Официални източници съобщиха, че на горските служители им е отнело близо 24 часа, за да открият животното. То било укротено във вторник сутринта.

Заместник-директорът на Тръста за дивата природа на Индия - Ратин Барман, заяви пред TNIE, че в Джорхат е изпратен ветеринарен лекар, който да упои леопарда. Горските служители забелязали множество наранявания по крака на животното. "Забелязахме множество фрактури на единия крак. Лечението вече е започнало в Центъра за рехабилитация и опазване на дивата природа (CWRC) в Казиранга", каза той.

"Животното е било ранено, преди да бъде хванато. Подозираме, че някои хора са го нападнали и затова то е проявило голяма агресия", каза Барман.

Той добави още, че в Института за изследване на дъждовните гори и околните му райони има леопарди, а конфликтите между хората и тях са често срещани в щата Асам. В миналото е имало многобройни инциденти, при които хора са убивали леопарди, след като те са се появявали в селищата им.