Летището в Загреб- номер 1 в Европа

Актуални новини
17:33 - 01 Март 2021
1764
Летището в Загреб- номер 1 в Европа

За най-добро летището в Европа бе признато това в Загреб. Аеропортът е с годишен капацитет от 2 до 5 милиона пътници за трета поредна година, съобщи днес операторът на Международно летище Загреб.

Участниците в анкетата на Международния съвет на летищата (ACI) за качеството на услугите на летищата поставя международното летище в Загреб, наречено на първия хърватски президент Франьо Туджман, на първо място въпреки предивикателствата на пандемията от коронавирус, довела до значително намаляване на броя на пътниците и полетите.

Базираният в Монреал, Канада, Международен съвет на летищата публикува днес резултатите от проучването си за 2020 г., "най-трудната в историята на гражданската авиация".Загребското летище е обявено за най-добро в Европа в своята категория за трета поредна година.

Председателят на управителния съвет на летището Хюсеин Бахадир Беди заяви, че скоро летище "Франьо Туджман" ще представи лятното си разписание, и изрази надежда за постепенно възстановяване на нормалния му трафик.