Левон Хампарцумян продал банков имот за хотел в Търново

Общество
15:30 - 17 Юли 2019
12816
Левон Хампарцумян продал банков имот за хотел в Търново

Докато бе начело на „УниКредит Булбанк”, Левон Хампарцумян е продал банков имот на пъпа на Велико Търново, върху който ще се издигне елитен хотел.

Сградата ще извиси на мястото на три старинни къщи в самото сърце на старата столица. Един от водещите бизнесмени в региона, който оперира в сферата на строителството и недвижимите имоти – Рейхат Рюстемов, вече е изкупил няколко знакови сгради и терени между улиците „Васил Левски“ и „Марно поле“, точно до бившия Дом на народната армия в Търново, пише в. „Борба”.

Последният, който му е продал обект, за да се реализира проектът, е именно Левон Хампарцумян в качеството си на главен директор на „УниКредит Булбанк”.

Сделката е за бившето представителство на „Булбанк”, което представлява триетажна сграда с площ на основите около 200 кв. метра. Само за нея са платени 297 хил. лв., сочат документи, с които „Борба“ разполага. От кметството в момента се задвижва и процедура за промяна на плановете и комасиране на имотите.

Санкция за това дава и местният парламент на болярския град. Преди три – четири години предприемачът започва да окрупнява места зад бившия Дом на народната армия с намерението да направи хотел от висока категория. Първоначално той взема от синдик централната сграда, която допреди това е била собственост на арх. Йордан Нурков.

Запознати припомнят, че в недалечното минало покойният вече кмет на Велико Търново Драгни Драгнев отвори тук ресторант, който нарече „При стария кмет“, и го превърна в клуб на местните градоначалници. В момента в подножието му функционира кокетна сладкарница. Неотдавна Рюстемов е взел още няколко обекта. Последният е къща в съседство на бившата на Булбанк, също с площ от малко над 200 кв. метра на основата и три етажа височина. За нея пък е платил 220 хил. лв. Така само от имотите между улица „В. Левски“ и ул. „Марно поле“, където ще бъде бъдещият хотел, предприемачът се сдобива с близо декар, за който плаща над 700 хил. лв., сочат документите по сделките.

Близки до предприемача обясниха, че това ще е вторият му хотел, като той вече купи един в Равда. Иначе Рюстемов, който е и баща на футболната звезда Бедри Рюстемов, притежава една от най-мощните инвестиционни компании – „Рей Би АС“, която в момента завършва няколко сгради на Скалния венец под парк „Дружба“.

Според запознати точно насреща на т. нар. „Улица на града“ също ще има хотел. Той ще заработи на мястото на един от големите ресторанти.