Левски предлага нови договори на Ники Михайлов и на Драган Михайлович

Преизпълнихме си задачите, селекцията на Левски ще бъде двама напускащи и двама идващи, заяви наставникът на сините Станимир Стоилов

Спорт
17:03 - 18 Май 2022
2233
Левски предлага нови договори на Ники Михайлов и на Драган Михайлович

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че ще бъдат предложени нови договори на Николай Михайлов и Драган Михайлович.

„Трите дни минаха в празници. Футболистите имаха възможност да се поотърсят. Утре имаме мач срещу Славия, който за футболист на Левски винаги трябва да бъде важен. Трябва да изиграем мача по най-добрия начин. Задачите, които си поставихме ги преизпълнихме даже. Като си футболист на Левски и носиш фланелката на Левски, трябва да играеш всеки мач на максимални възможности. Нормално е да има ротации. Сигурно е, че Сонко няма да вземе участие. Той има здравословни проблеми, които трябва да бъдат решение за един-два дни. Така се случи, че точно четвъртък е денят, който трябва да отиде. Иначе е здрав, няма травма“, коментира Стоилов.

„Евентуално някои от младите играчи ще получат шансове да вземат участие в тези мачове. Те търпеливо изчакаха да дойде тяхното време. Някои от опитните футболисти ще получат възможност да отдъхнат. Някои от младите играчи ще бъдат с преимущество. Би трябвало да гоним до край трите точки с добра игра. Винаги преди трите точки съм слагал да играем добре. Не е хубаво, когато си постигнал резултат, спечелил си важни мачове да има видимо отпускане. Още повече, че предстоящият мачовете. Не се съмнявам, че утре ще сме повече от домакини. Нашите футболисти всекидневно трябва да се доказват пред привържениците. Нямаме право на отпускане. Младите футболисти също трябва се възползва от шанса, който им се открива. След това имаме и домакински мач срещу шампиона на България, аз лично очаквам едно добро представяне на всички“, добави той.

„Моето най-голямо желание преди финала беше да зарадваме хората и да спечелим заради тях. Футболистите успяха да се справят по най-добрия начин. Те бяха подложени под много голямо напрежение. Футболистите оцениха важния исторически момент, пред който бяхме поставени. Те се справиха по най-добрия възможен начин. Младите играчи израстват като манталитет и като психика. Голяма част от тях изглеждат зрели в играта си. Те трябва да продължат да се развиват като играчи, а ние също така трябва да продължим да се развиваме като отбор.“

„Ивелин вече е тук. Трябва първо да го излекуваме, а след това да започне да тренира. Първият нов е налице. Трудно може да си позволим необходимия брой играчи, за да сме конкурентноспособни. Имаме идеи за подсилване на отбора, но нямаме нищи конкретно.“

„Ще бъдат предложени договори на Ники Михайлов и на Драган, но е въпрос дали ще се разберем относно финансовите условия. И да има Николай предложение от Европа или света, няма да прибягваме до вратар от чужбина, а ще заложим на вратар от школата. Ако се договорим с Драган като финансови условия, няма да търсим на тази позиция футболист“, каза още Станимир Стоилов.

"Нямаме възможност за мащабна селекция. Чакаме и с Филип Кръстев сагата, да видим какво ще стане. Има желание и от него, и от клуба да остане. Трябва да създадем и конкуренция. През следващата година може да има много сгъстен цикъл.

С 10-12 човека изиграхме целия сезон. Ще продължим да развиваме младите.

При положение, че Фиорентина иска Иван Андонов, ние няма как да го спираме. Няма футболист, който да е непродаваем - стига да получим подходяща оферта.

Бюджетът за селекция е следният: Двама напускащи, двама идващи", допълни той.