Левски премина и през Етър, не остави Лудогорец да дръпне повече

Тимът на Петър Хубчев записа класически успех срещу гостуващите боляри

Спорт
17:23 - 06 Ноември 2019
2315
Левски премина и през Етър, не остави Лудогорец да дръпне повече

Левски записа нов успех в първенството - 11-ти от 15 мача, след като спечели без проблеми домакинството си Етър. Тимът на Петър Хубчев победи след класика, която остави великотърновци във втората половина на класирането.

26-кратните шампиони вече имат актив от 35 точки, като продължават да изостават на четири от лидера Лудогорец, но вече имат преднина от две точки пред третия Локомотив (Пловдив).

Наставникът на домакините Петър Хубчев е направил само една промяна от успеха с 2:0 над Дунав (Русе). Аржентинецът Франко Мазурек е с травма и пропусна мача, а титуляр излезе Здравко Димитров, който си партнира със Станислав Иванов и Паулиньо зад Дени Алар.

В 23-ата минута Холмар Ейолфсон вкара третото си попадение за сезона, след като засече с глава центриране от фаул на Дени Алар. Голът е общо шести със синята фланелка за исландеца от 45 мача в елита на България.

Буквално при следващата атака Иван Стоянов се размина с изравняване. Негов силен удар мина много близо до лявата греда на Миятович.

Втората част започна отлично за столичани, които в 48-ата минута вече водеха с два гола. Паулиньо вкара красиво попадение след самостоятелен пробив през центъра. Бразилецът получи топката от Алар, технично прокара топката между краката на Артюнин, след което сам срещу Иванов отбеляза своето седмо попадение за сезона във всички турнири.

Натискът на Левски стана още по-силен, но Алар пропусна с глава, след което и от фаул. Алар също се разписа. Деветката на Левски беше изведен от Паулиньо, като с бомбен шут матира Иванов, който трябваше да вади топката от мрежата си за трети път. Пристигналият от Рапид (Виена) играч трябваше да чака 13 мача, за да отбележи своето първо попадение в първенството на България, което е общо трето за него с екипа на 26-кратните шампиони.