Личкана пред съда: Полицай е накарал 23-годишната да излъже , че съм я ударил

Магистратите оставиха кримигероя в ареста

Общество
16:39 - 06 Юли 2023
2890
Личкана пред съда: Полицай е накарал 23-годишната да излъже, че съм я ударил

Кажете, че съм Ангел Личканов и затова съм в ареста. Гледа се не какво съм направил, а само името ми. Като бях в Пето районно един полицай ми каза: “Като дойде момичето и стана ясно, че си ти, един колега й каза да каже, че си я ударил". Това заяви в Пловдивския окръжен съд Ангел Личканов, след като магистратите потвърдиха ареста му.

Ангел Личканов се ядоса, след като чу решението на Окръжния съд Пловдив. Той повиши тон и каза пред съдията, че всичко е измислено, че прокуратурата "много добре обслужва журналистите". 

"Ще се боря докрай. Слагай белезниците и да се махам", каза Личканов, приканвайки Съдебна охрана да го изведе от залата. 

Ангел Личканов е задържан по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, увреждане на чужда собственост и непристойно поведение, грубо нарушаващо обществения ред.

На 25 юни 54-годишният Таньо Костадинов управлявал автобус по бул. “Христо Ботев”. Между 21 и 22 ч. шофьорът бил в района около Централна гара, където заради ремонт движението се извършва само в едни платно. Мерцедес бил препречил пътя и Костадинов 2 пъти надул клаксона, за да привлече вниманието на двама мъже, които си говорели до колата.

Автомобилът управлявал Личкана. Според обвинението известният ъндърграунд герой се приближил до автобуса, разбил шофьорския прозорец и замерил водача с паве. След това хванал микрофон от рейса и ударил Костадинов в слепоочието, а счупените стъкла порязали ръцете и тялото на 54-годишния мъж.