Лидия Шулева: Под въпрос е дали правителството на Слави ще получи подкрепа в парламента

Ако партиите си говорят, може да имаме кабинет, прогнозира бившият вицепремиер

Политика
09:26 - 13 Юли 2021
4578
Лидия Шулева: Под въпрос е дали правителството на Слави ще получи подкрепа в парламента

"Изборът на хората в проектокабинета на Слави е великолепен, поне на първо четене. Въпросът опира до това дали това правителство ще получи подкрепа в парламента, дали партиите ще си говорят и ще се споразумеят за общи приоритети и ще дадат шанс на това правителство. За да имаме работещ парламент и правителство, са необходими разговори между политическите сили - нещо, което липсва до момента".

Това заяви бившият вицепремиер и социален министър Лидия Шулева в предаването "Тази сутрин".

Според нея няма как при един "раздробен вот", какъвто видяхме на изборите на 11 юли, да няма диалог между партиите, които да се обединят около общи приоритети.

Шулева коментира и избора на Николай Василев за премиер в проектокабинета на Слави Трифонов.

"От работата си с него мога да кажа, че е един изключително подготвен и опитен човек както в политиката, така и в бизнеса. В политиката не е най-важна персоналната експертиза, а възможността да се ориентираш в управлението на едни сложни системи и координацията в тях. В различните министерства досега той успя да направи точно това", заяви тя.

Според бившия вицепремиер е много важно да бъде демонстрирана една прозрачност в управлението. Само тогава ще се види дали лицата в кабинета на "Има такъв народ" принадлежат към други политически кръгове, каквито съмнения отправи лидерът на ПП "ГЕРБ" Бойко Борисов вчера.