Лихвар иска свобода, гледал 100 крави

Актуални новини
09:24 - 24 Март 2020
1293
Лихвар иска свобода, гледал 100 крави

Болна съпруга и 100 глави добитък, за които няма кой да се грижи.

Тези мотиви представи в съда защитата на един от задържаните за лихварска дейност в Кърджали. Адвокати на тримата мъже поискаха от Апелативния съд в Пловдив мярката за неотклонение „задържане под стража“ да бъде заменена с по-лека.

„Няма нито едно доказателство в кориците на делото, освен доказателствата, които касаят казуса по същество, че нашият подзащитен има опасност да се укрие. Той е с постоянен адрес.

Грижи се за болна съпруга - представили сме доказателства в първа инстанция, които съдът прие надлежно. Грижи се и за едно голямо животновъдно стопанство, като при евентуална негова въдвореност за постоянно в ареста ще създаде опасността не само да няма кой да се грижи за болната му съпруга, която е с диабет, но и да няма кой да се грижи за стопанство от близо 100 глави добитък“, посочи защитникът на един от обвинямите, пише „Родопи24”.

В крайна сметка Апелативният съд отхвърли исковете, а тримата кърджалийци на 47, 49 и 57 години остават в ареста. В хода на делото стана ясно, че тримата „не са съучастници, а роднини, които действат в сътрудничество и по идентичен начин, като всеки от тях поддържа свой отделен клиентски кръг“.