Лили Иванова: Аз съм на толкова години, на колкото съм!

Изповеди
10:53 - 28 Април 2019 (обновена)
7588
Лили Иванова: Аз съм на толкова години, на колкото съм!

"Аз съм на толкова години, на колкото съм!" Това отсече естрадната прима навръх Великден и пет дни след 80-годишния си юбилей в предаването по БНТ "Денят започва с Георги Любенов". Певицата изтъкна, че няма да каже дали наистина е на 80, тъй като каквото и да сподели то винаги ще бъде изкривено и винаги ще има коментари, че не е на толкова години, за колкото се представя.

"Всяка година настава някакво вълнение и шумотевица на колко съм години. Аз съм на толкова, на колкото съм! Хайде, да видим сега. Колкото и да кажа винаги ще има някой, който да е недоволен и да каже: "Тя лъже!" Искам да запомните едно - никога в живота си не лъжа!", категорична бе кубратската дива.

Лили Иванова разкри, че на рождения си ден си е изключила телефона и дори най-близките й не успели да се свържат с нея. Но на следващия ден върнала обаждания на всички и отговорила на честитките, пратени й с есемес. Тя благодари на всички, които я поздравиха и й изпратиха цветя.

"Наричайте ме просто Лили, това госпожо е много така... Почитателите ме знаят просто като Лили", обърна се естрадната легенда към водещия Георги Любенов. Интервюто с изпълнителката на "Детелини" е записано преди два дни в дома й, а бе излъчено днес сутринта в ефира на националната телевизия. Тя е заснета отрупана с огромни кошници с цветя и големи букети, които е получила от най-различни хора по случай юбилея си.

Георги Любенов интервюира Лили Иванова 


Лили разкри, че е много благодарна на Съюза на артистите и на неговия председател Христо Мутафчиев, че в Международния ден на театъра - 27 март бе удостоена със специален "Икар" за изключителен принос към музиката и културата. Примата пя на сцената на Народния театър по време на церемонията, като представи най-новата си песен "Главна роля".

Певицата добави, че е член само на Съюза на артистите, тъй като смята, че само там й е мястото. "Не бих искала да засягам, но аз съм артист и моето място е в Съюза на артистите", каза тя и добави, че в началото на кариерата си е била заобиколена от много повече артисти, отколкото певци. Пътувала съм с много артисти и съжалявам, че младото поколение не познава артистите на моето поколение, каза примата.

Лили Иванова сподели, че за нея най-великият български артист, с когото е работила и пътувала, е Георги Парцалев. "За мен той е най-великият в тази държава", смята тя. "По-голям фаворит от Георги Парцалев не съм имала в живота си", изповяда се примата. "Той можеше да играе всичко - можеше да играе принц, граф, просяк, селянин. Всяка роля играеше перфектно", добави знаменитата певица. Тя недоумява защо толкова години никой не говори за великия Георги Парцалев.


Снимки: Официална фейсбук страница на Лили Иванова