Лили Иванова преборила Ковид с корен от женшен

Иконата на родната естрада не стигнала до болнична помощ, но приемала редица медикаменти, които да я върнат в строя

Новини
20:10 - 20 Юли 2022
6331
Лили Иванова преборила Ковид с корен от женшен

Ковид-19 повали ваксинираната прима на родната естрада Лили Иванова двукратно след утихването на пандемията. В рамките на два месеца музикалната икона лепна вируса два пъти точно в разгара на националното си турне. 

Борбата на организма ѝ с китайската зараза явно не е била лека, щом след срещата си е отслабнала значително, пише “Флагман”.

Лили Иванова не стигнала до болнична помощ, но все пак приемала редица медикаменти, които да я върнат в строя. Разковничето към оздравяването ѝ на нейната възраст се криело в стар неин навик — приемът на женшен. Макар че от години Лили е близка приятелка и се ползва с вниманието на най-добрите български лекари, примата се доверявала и на алтернативната медицина. От десетилетия певицата пиела женшен и отвари от алтайски треви.

Женшенът открай време е наричан „царят на билките“ заради невероятните си свойства. Има три основни типа от тази билка: американски, китайски и сибирски. Лили предпочитала сибирския. Доказано е, че жeншeнът yвeличaвa бpoя нa бeлитe ĸpъвни ĸлeтĸи и aнтитeлa в ĸpъвтa, ĸoитo пoмaгaт дa ce бopитe c нacтинĸи и дpyги инфeĸции. Освен това той се бори с умората и увеличава издръжливостта.