Лимонова бисквитена торта с пудинг
за 12 порции, 50 мин
Продукти
За тестото: 200 г масло, 4 яйца, 200 г захар, 200 г брашно, 1 ванилова захар, ½ пак. бакпулвер.
За крема: 2 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 1 пакетче пудинг – сметана или ванилия, 2 жълтъка, 125 г масло, 2 лимона.
500 мл течна сметана за разбиване, 1 пакет бисквити по избор, пудра захар, 6 с.л. лимонов сок.
Приготвяне
Тестото: Разбърква се гладко тесто от маслото, яйцата, захарта, брашното, ваниловата захар и бакпулвера. Изсипва се в намаслена тава. Пече се в предварително загрята умерена фурна около 20 мин.
Кремът: 1 ч.ч. вода се слага да заври със захарта. Пудингът на прах се разбърква с другата чаша вода и с жълтъците. Изсипва се във врящия сироп с разбъркване. Оставя се да изстине, като докато е още топъл, се добавят маслото и сокът от 2-та лимона и се разбърква.
Кремът се разстила върху блата. Разбива се сметаната и се разстила върху крема. Подреждат се на един пласт бисквитите. Намазват се с глазура от смесените пудра захар и лимонов сок.
Сладкишът може да се приготви и с шоколадов пудинг.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Картофена торта - варианти и за гарнитура, и за основно", "Лучена пита в модерни вариации", "Дюлев сладкиш с орехи", "Есенни рецепти с богат вкус и бедни на калории", "Мушмули на мармалад, желе и ликьор".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.