Лияна Панделиева: Спящите на летището в Мюнхен са идиоти, защо ги давате по телевизията?

От дни летищата в Германия умоляват пътниците да тръгват само когато полетът им е потвърден

Общество
15:06 - 05 Декември 2023
116484
Лияна Панделиева: Спящите на летището в Мюнхен са идиоти, защо ги давате по телевизията?

Красивото лице на ранното СДС Лияна Панделиева хич не съчувства на не особено умните ни сънародници, закъсали на летището в Мюнхен. Известната журналистка остро осъди тяхното невежество, както и това на колегите й, които превръщат подобни идиоти в новина.

Ето какво написа Лияна:

БНТ излъчи жален репортаж с интервюта на българинчета в Мюнхен, закъсали на летището заради снега.

Ама никой нищо не им казвал, ама какво като валял сняг, ама отменяли полети (само тези до София, всички други вероятно са летели по график), ама никой не дал една тъмна стая бебето да спи на спокойствие (то е било единственото бебе на цялото летище, а там е пълно с бебешки стаи), ама спели по пода на летището, ама и тая Германия се е скапала напълно.

Кратка проверка сочи (моя, не на БНТ), че миналата година, точно по същото време, летището в Мюнхен е спряло около 200 полета, защото полосата за излитане замръзнала. Освен това по всички възможни канали летищата в Германия умоляват пътниците да тръгват към летището само когато полетът им е потвърден. 

Най-готиното е, че никой от потресените българи в Германия няма как да ругае България или националния превозвач, макар все пак Външно да можело да се постарае малко.

Само едно не ми е ясно: защо нечие невежество се превръща в "новина"?

Иначе знам българин в Мюнхен, който трябваше да лети миналата седмица. Видял прогнозата, проверил полета видял, че няма потвърждение за него и останал у дома.